اموال مجاور در بیمه تمام خطر پیمانکاران چیست ؟
- اموال یا سازه های متعلق به کارفرما که ممکن است در اختیار ایشان و یا سایر پیمانکاران قرار داشته و بخشی از پیمان یا قرارداد منعقده نباشد را اموال مجاور می گویند .چنانچه این دغدغه و نگرانی وجود داشته باشد که ممکن است در صورت وقوع حادثه در پروژه این اموال نیز آسیب ببینند با تهیه یک لیست تحت عنوان لیست اموال مجاور ارزش آنها در زمان خرید بیمه تمام خطر در پرسشنامه بیمه تمام خطر درج میشود تا اموال مجاور نیز همچون پروژه مورد بیمه تحت پوشش بیمه قرار گیرد .
اشخاص ثالث در بخش دو بیمه تمام خطر پیمانکاران چه کسانی هستند ؟
- افراد شاغل در سایر شرکت ها یا سازمان ها یا مقامات و مسئولین رده بالای کشوری ، دانشجویان ، متخصصین و پژوهشگران ، بازدید کنندگان و به طور کلی کلیه افرادی که جزء پرسنل کارفرما و یا هر یک از پیمانکاران شاغل در پروژه محسوب نمی شوند اشخاص ثالث هستند و چنانچه حادثه ای در پروژه رخ دهد و باعث بروز صدمه بدنی برای این افراد شود در صورتی خسارت بدنی این افراد پرداخت خواهد شد که تعهدات جانی بخش دو بیمه نامه تمام خطر پیمانکاران خریداری شده باشد .
الزام به تهیه بیمه عیوب اساسی و پنهان ساختمان به استناد کدام ماده قانونی است ؟
ردیف 3 از بند ب ماده 30 قانون برنامه چهارم توسعه :
- صدور پایان کار برای ساختمانهای عمومی و مجتمعهای مسکونی آپارتمانیمنوط به ارائه بیمه نامه کیفیت ساختمان میباشد.
- بند ب ماده 168 قانون برنامه پنجم توسعه : صدور پروانه هرگونه ساختمان منوط به ارائه موافقت اصولی بیمه کیفیت ساختمان احداثی است. شرکتهای بیمه مکلفند بر اساس بیمهنامه صادره در صورت ورود هرگونه خسارت در طی ده سال به ساختمان احداثی، خسارتهای وارده را ظرف سه ماه جبران نمایند.
ماده 18 آیین نامه اجرایی ماده (33) قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان :
- مجری مکلف است نسبت به تضمین کیفیت اجرای ساختمانی که به مسؤولیت خود میسازد، براساس دستورالعمل ابلاغی وزارت مسکن و شهرسازی اقدام نماید و مواردی که مکلف به ارایه بیمهنامه تضمینکیفیت شده باشد، بیمه مزبور را به نفع مالک و یا مالکان بعدی تهیه و در اختیار ایشان قرار دهد.